Never give up

Toen ik moeder werd, vertelde men mij over het grote belang van de 3 r-en: rust, regelmaat en reinheid. Heel belangrijk als je een rustig leventje wilt met -uiteraard- idem kinderen. Zo zei men altijd. Inmiddels weet ik dat er wel meer bij komt kijken. En dat het ook juist wel lekker is om van de r-en af te wijken. En, eerlijk zijn, soms betrap ik mijzelf er ook op dat ik me er beter wel aan had kunnen houden…

Running & reading
In iedergeval hebben de r-en er voor mij nu een andere betekenis bij gekregen. Ik zag deze video van Will Smith en wat blijkt? het staat ook voor running & reading. Deze twee zijn namelijk de key to our lives. The Fresh Prince of Bel Air houdt een mooie speech over doorzettingsvermogen: bewegen niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid, het maakt je mentaal ook sterker. Tuurlijk het idee is niet helemaal nieuw, maar Smith vertelt het wel mooi. Zeker een aanrader voor leden die er even doorheen zitten en wel een ‘inspiratieboost’ kunnen gebruiken.

Never give up
Want hoe leuk ook, we weten bewegen om gezonder te leven is niet altijd makkelijk. Hoe vaak is men niet geneigd te denken dat het niet uitkomt: te moe, te druk, te veel andere dingen. De kunst is dan om toch door te zetten. Alleen of met behulp van iemand anders. Maar als je deze strijd weet te overwinnen, kun je de wereld aan. Toch fijn je als instructeur of personal trainer een bijdrage kunnen leveren aan zo’n belangrijke levensles. Running (lees: bewegen), is dus belangrijk. En niet te vergeten reading. Natuurlijk. Vooral onze blogs en magazine…

Kijk zelf maar: