Inger: ‘Op zoek zijn naar balans’

Ik ben niet heel goed in schatten, maar volgens mij speelt voeding een grote rol in het veranderen van ons lichaam. Het gezegde ‘ieder pondje, gaat via je mondje naar je dikke kontje’ is dus niet echt een hele grote leugen. Maar er is nog iets heel belangrijks en dat gaat hand in hand met voeding.

Ons gedrag.

Je ziet ook steeds meer dat hier de nadruk op wordt gelegd. Op Instagram probeer ik bijvoorbeeld met mijn enthousiasme mensen aan te sporen om positief te denken, maar ook in ons vak wordt de pijler ‘gedrag’ steeds serieuzer genomen. Je kunt een boekwerk aan plannen maken en alles netjes uitleggen, als de persoon in kwestie zich niet gedraagt naar zijn of haar doelen, komt er niets van terecht. Ik kan het weten…

gedragInger

De gymnius in mij is nooit klaar en wil nog meer. Ik wil nog wat kwijt en het mag allemaal smaller/strakker/sterker. Vooral in aanloop naar de zomer. Strevend naar een killerbody en meer abs & booty, wil ik proberen te genieten van deze ‘lifestyle’ die velen als tijdelijk beschouwen. Dat noem je ook wel ‘op zoek zijn naar balans’, maar dat klinkt zo zweef-teef-erig.

Gedrag, keuzes en verantwoordelijkheid
Ik geloof niet in crashdiëten, verboden middelen en ook niet in jezelf (of de klant) van alles ontzien. Ik geloof wél in keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen voor die keuzes en kiezen op basis van jouw doelen. Een verschil maken in ‘niet willen’ en ‘niet mogen’. Wat niet altijd even gemakkelijk is trouwens.

Mijn gedragscorrectie
Belangrijk is om de ongewenste gewoontes te bekijken. Wat doe ik, wat niet bij mijn doelen past? En hoe kan ik dat beter doen? Ik moet mezelf nog vaak verantwoordelijk stellen voor:
1. Het dagelijkse snaaien, snoepen en graaien.
2. Het willen van en toegeven aan zoete zooi na de wel gezonde, verantwoorde maaltijden.
3. Het af en toe opeten van andermans troep en daarmee bedoel ik de snoep-kast-vullers, Cruesli kopers en snack-a-jack-snackers. Kortom: de andere bewoners van dit huis.
4. Het dooreten als ik al vol zit, gewoon omdat het zo lekker is. Bijvoorbeeld als ik uiteten ga.
5. Het hebben van de portiecontrole van een kleuter. Oefenen, oefenen, oefenen.
6. Het niet consistent genoeg zijn om doelen (sneller/efficiënter) te bereiken.
7. Het niet instaat zijn om mezelf te motiveren bij een ongemotiveerde bui.
8. Het verzinnen van super goed klinkende excuses.
9. Het stellen te strenge regels die falen onvermijdelijk maken en teleurstelling veroorzaken.
10. Het negeren van mijn opgedane kennis en het allemaal met volledig verstand tóch doen.
Hierboven staan mijn 10 ongezonde gewoontes die ervoor zorgen dat ik nog niet ben waar ik wil zijn. Mijn tien ongezonde gewoontes die jarenlang ‘gewoon’ zijn geweest. Die ook niet zomaar weg te wuiven zijn en het me af en toe knap lastig maken. Mijn 10 ongezonde gewoontes waar ik elke dag aan werk, de ene dag wat harder dan de andere. Mijn 10 ongezonde gewoontes die ooit, snel, of binnenkort omgebuigd worden tot gezonde, doelbewuste gewoontes.

Ik wil, dus ik kan.

En hetzelfde geldt voor jou en onze klanten.

Inger Vierhout – blogger ‘About to be’